header image

Πρόγραμμα κατάρτισης τραπεζοϋπαλλήλων σε χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΕΘΟ / ΟΤΟΕ / ΙΝΕ-ΟΤΟΕ

Υπεγράφη σήμερα η προγραμματική συμφωνία του προγράμματος παροχής αναπτυξιακής συνεργασίας της Ελλάδος προς τρίτες χώρες, με φορέα υλοποίησης την ΟΤΟΕ ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας που εκπροσωπήθηκε από τον Γεν. Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Στέφανο Αυγουλέα και την ΟΤΟΕ, που εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Δημ. Κουσελάς και ο Γεν. Γραμματέας Αλ. Πουλαρίκας.
Σκοπός του προγράμματος είναι η κατάρτιση τραπεζικών στελεχών από χώρες της Ν.Α. Ευρώπης (Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Βοσνία, Γεωργία, Γιουγκοσλαβία, Μολδαβία, ΠΔΓΜ, Ρουμανία και Κύπρο) σε σύγχρονα τραπεζικά και συνδικαλιστικά θέματα του χρηματοπιστωτικού κλάδου καθώς επίσης και η ανάπτυξη μακροπρόθεσμων επιστημονικών συνεργασιών και η παροχή τεχνικής βοήθειας στα συνδικάτα των παραπάνω χωρών.

Η υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας αποτελεί αναγνώριση της εκπαιδευτικής και συνδικαλιστικής δραστηριότητας της ΟΤΟΕ στην ευρύτερη περιοχή, όπως καταγράφτηκε από την αποδοχή που συνάντησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που υλοποίησε μέσα από το Ινστιτούτο Εργασίας της στη Βουλγαρία και στην Κύπρο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ο Γεν. Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΘΟ κος Στέφανος Αυγουλέας δήλωσε «Επιδιώκουμε τη συνεργασία με την ΟΤΟΕ που αποτελεί ένα συλλογικό και αξιόπιστο φορέα σε ένα νευραλγικό χώρο, όπως είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας μας,
αφενός γιατί τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής που είχαμε από τη
συνεργασία μας ήταν ιδιαίτερα θετικά και
αφετέρου γιατί θεωρούμε, ότι αποτελεί το κατάλληλο όχημα για την αναπτυξιακή βοήθεια της χώρας μας προς τρίτες χώρες, γεγονός που θα επιτρέψει την ένταξη της Ελλάδας στην Επιτροπή Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Βοήθειας του ΟΟΣΑ. Ευελπιστούμε δε στη συνέχιση της συνεργασίας αυτής και τα επόμενα χρόνια».

Ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Κουσελάς στη δήλωσή του ανέφερε ότι :
«η ΟΤΟΕ και το Ινστιτούτο της είναι από κάθε πλευρά έτοιμοι για μια ακόμη φορά να υλοποιήσουν με πρωτοποριακό τρόπο προγράμματα κατάρτισης και τεχνικής βοήθειας στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα του χρηματοπιστωτικού χώρου των χωρών της Βαλκανικής και του Ευξείνου Πόντου και να συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα της περιοχής γεγονός που θα έχει θετικές επιπτώσεις στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας μας. Παράλληλα εδραιώνει τη συνδικαλιστική παρουσία της ΟΤΟΕ στις χώρες αυτές και την καθιστά σταθερό σημείο αναφοράς για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της».

Ο Διευθυντής του ΥΠΕΘΟ, κος Νικόλαος Συμεωνίδης, η συνδρομή του οποίου υπήρξε καθοριστική στην επιτυχία του προγράμματος, στο παρελθόν τόνισε “είμαι απολύτως σίγουρος, ότι η ΟΤΟΕ και το Ινστιτούτο εργασίας της ΟΤΟΕ, για μια ακόμη φορά θα δώσουν ένα αξιόλογο δείγμα γραφής και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα υπερκαλύψει τις προδιαγραφές και τους στόχους που έχουν τεθεί από την πλευρά μας”.


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα τραπεζικά στελέχη στην Κύπρο:Το Ευρωπαϊκό κεκτημένο στην Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας (13/12/2002)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα τραπεζικά στελέχη στην Βουλγαρία:Αναδιαρθρωσεις στο χρηματοπιστωτικό Σύστημα και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (2/12/2002)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τραπεζικά στελέχη στην Ρουμανία:Αναδιαρθρώσεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (29/11/2002)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τραπεζικά στελέχη στη Σερβία: Αναδιαρθρώσεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (15-17/9/2002)

Σεμινάριο ΟΤΟΕ / ΙΝΕ - ΟΤΟΕ στη Π.Γ.Δ.Μ. και Αλβανία (15-16/7/2002)

Σεμινάριο για νέους τραπεζικούς υπαλλήλους και συνδικαλιστές από τις χώρες τις Βαλκανικής - GATEWAY 2002 (Λούτσα Πρεβέζης 8-15/06/02)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τραπεζικά στελέχη στην Βουλγαρία με τίτλο: The European Union and the enlargement process (18-19/12/2001)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τραπεζικά στελέχη από την Κύπρο: Αναδιαρθρώσεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (12-18/11/2001)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα τραπεζικά στελέχη στη Ρουμανία: Αναδιαρθρώσεις στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (10-11/11/2001)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα τραπεζικά στελέχη στη Βοσνία με τίτλο: Internet and Trade Unions (29-31/10/2001)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τραπεζικά στελέχη στη Μολδαβία: Αναδιαρθρώσεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (20-21/10/2001)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τραπεζικά στελέχη στα Σκόπια: Αναδιαρθρώσεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (22-23/9/2001)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τραπεζικά στελέχη στο Μαυροβούνιο: Αναδιαρθρώσεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (26-27/7/2001)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τραπεζικά στελέχη στην Αρμενία: Αναδιαρθρώσεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (21-22/7/2001)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τραπεζικά στελέχη στη Γεωργία: Αναδιαρθρώσεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (19-20/7/2001)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τραπεζικά στελέχη στην Αλβανία: Αναδιαρθρώσεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (13-14/7/2001)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τραπεζικά στελέχη στη Γιουγκοσλαβία: Αναδιαρθρώσεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (6-7/7/2001)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τραπεζικά στελέχη από την Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία: Αναδιαρθρώσεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και Διοίκηση ανθρώπινου Δυναμικού (12-20/12/1999)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τραπεζικά στελέχη από την Κύπρο (ΕΤΥΚ) : Αναδιαρθρώσεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (24/5-31/5/1999)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τραπεζικά στελέχη από την Αλβανία : Αναδιαρθρώσεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και προκλήσεις για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα (28/3-4/4/1999)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τραπεζικά στελέχη από τη Ν.Γιουγκοσλαβία και τη FYROM : Αναδιαρθρώσεις στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και προκλήσεις για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα (14-21/2/1999)

Βαλκανική συνάντηση νέων/Χαλκιδική ΄98 (20-27/9/1998)

Training seminar for finance workers in BiH(Βοσνία - Ερζεγοβίνη): defending worker's rigths in a changing world (1-2/9/1998)

Αναδιαρθρώσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού (Κύπρος 1997)

Αναδιαρθρώσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και διοίκηση (1996)