Υλοποιήθηκε με επιτυχία στο Chisinau, στις 19-22/ 10/ 2001 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα τραπεζικά στελέχη της Μολδαβίας στο πλαίσιο της αναπτυξιακής βοήθειας της Ελληνικής Κυβέρνησης/Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας προς τη συγκεκριμένη χώρα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που παρακολούθησαν 37 τραπεζικά και συνδικαλιστικά στελέχη, έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν διεξοδικά όλες τις τάσεις που κυριαρχούν στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον και να τις συνδέσουν δημιουργικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα τους.
Προκλήσεις που συνδέονται με τις ραγδαίες αλλαγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του οικονομικού μετασχηματισμού της Μολδαβίας και που αναμένεται να έχει σημαντικές κοινωνικές και εργασιακές επιπτώσεις.
Saturday 20/10/01 | |
09.00 – 09.15 |
WELCOME |
09.15 – 10.30 |
Programme Presentation Presentation of economic and social situation in Greece. Trade union movement in Greece Brief presentation INE/OTOE Policy and activities in the region Aristoteles Lakkas |
10.30 – 11.00 |
Coffee break |
11.00 – 12.30 |
Industrial Relations in Greece and in world banking sector.Basic trends and developments. The future of banking profession V. Georgakopoulou |
12.30 – 13.00 |
Coffee break |
13.00 – 14.30 |
Collective Agreements in Greece: Structure, content, Strategy V. Georgakopoulou |
14.30 |
Lunch |
15.30 – 17.00 |
Privatizations. Mergers and Acquisitions in the banking sector. Impacts on Employment and Industrial Relations. V. Georgakopoulou |
21.00 |
Reception |
Sunday 21/10/01 | |
9.30 – 11.00 |
European Trade Union Movement. Uni Policy and priorities in the region Olga Vinogratova |
11.00 – 11.30 |
Coffee break |
11.30 – 12.30 |
European Trade Union Movement : in the banking sector. Policy, Social Dialogue, Priorities OTOE Policy and Priorities in Balkan Countries D. Tsoukalas |
12.30 – 13.30 |
Round table Discussion. Conclusions D. TsoukalasOTOE Vice-President International Relations Secretary Olga Vinogratova |
13.30 – 14.00 |
Closing - Evaluation of the seminar Aristoteles Lakkas |
14.00 |
Lunch |