header image

Η ΟΤΟΕ και το ΙΝΕ ΟΤΟΕ στα Βαλκάνια

08/12/1997

Η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων της ΟΤΟΕ έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα σημαντική και καινοτομική δραστηριότητα στα Βαλκάνια. Αποκορύφωμα αυτής της δραστηριότητας ήταν η οργάνωση των δύο πρώτων Βαλκανικών Συνδιασκέψεων στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων, έτσι όπως αναδείχτηκαν μέσα από τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των συνδικάτων που πήραν μέρος στις εργασίες των Βαλκανικών Συνδιασκέψεων, ήταν και είναι οι τεράστιες ανάγκες υποστήριξης που έχουν στους τομείς της συνδικαλιστικής επιμόρφωσης, της επαγγελματικής κατάρτισης και της τεκμηρίωσης.

Στην κατεύθυνση αυτή η ΟΤΟΕ/ΙΝΕ ΟΤΟΕ πραγματοποίησε το 1996 μια σειρά επισκέψεων και συναντήσεων με την συνδικαλι- στική ηγεσία, Διοικητές Τραπεζών, Κυβερνητικούς αξιωματούχους στις χώρες Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, FYROM, Σερβία. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε μια στενή και αποδοτική συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με στόχο τη χρηματοδότηση από τα κονδύλια της τεχνικής βοήθειας της ελληνικής Κυβέρνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες της κάθε χώρας ξεχωριστά.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη υλοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία όπως καταγράφεται από τα αξιολογικά δελτία των συμμετεχόντων και τις ευχαριστήριες επιστολές των συγκεκριμένων συνδικάτων προς την ΟΤΟΕ και την ελληνική Κυβέρνηση.

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 100 ωρών για Τραπεζικά στελέχη και συνδικαλιστές από τη Βουλγαρία σε συνεργασία με τις δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις του τραπεζικού χώρου της Βουργαρίας (Αθήνα 1996).

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 100 ωρών για Τραπεζικά στελέχη και συνδικαλιστές από την Κύπρο σε συνεργασία με την ΕΤΥΚ (Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου) (Αθήνα1997).

Φωτογραφικό Υλικό