header image

Η ΟΤΟΕ/ΙΝΕ ΟΤΟΕ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

20/05/1998

Αντιπροσωπία της ΟΤΟΕ αποτελούμενη από τον Δ. Τσουκαλά, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και τον Αρ. Λάκκα, Πρόεδρο του ΙΝΕ/ΟΤΟΕ, επισκέφθηκε το Σεράγεβο και τη Μπάνια Λούκα από 16/05/98-20/05/98 και συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των συνδικάτων των Τραπεζών και στις δύο οντότητες της χώρας.

Η ΟΤΟΕ μέσα από το Ινστιτούτο Εργασίας της και σε συνεργασία με το Γραφείο της FIET στο Σεράγεβο θα οργανώσει ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους συνδικαλιστές και τα τραπεζικά στελέχη και των τριών εθνοτήτων της χώρας στο Σεράγεβο στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου 1998.

Παράλληλα συμφωνήθηκε το ΙΝΕ της ΟΤΟΕ να παράσχει τεχνική υποστήριξη στον τομέα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της εκπαίδευσης στα τοπικά στελέχη του Γραφείου τις FIET στο Σεράγεβο.

Επίσης, η ΟΤΟΕ θα οργανώσει στη Χαλκιδική στις κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ, από 20/09/98-27/9/98, συνάντηση νέων συνδικαλιστών/ριών από τις χώρες των Βαλκανίων. Η συνάντηση έχει σαν στόχο να φέρει σε δημιουργική επαφή τους νέους πολίτες των Βαλκανίων, να αναδείξει τις κοινές αξίες και τους στόχους του ευρωπαϊκού συνδικαλιστικού κινήματος και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την κατανόηση, τη συνεργασία, τη σταθερότητα και την αλληλεγγύη που θα διασφαλίσει τη δημοκρατία και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.