header image

Αποστολή του ΙΝΕ-ΟΤΟΕ στην Αλβανία

03/02/1999

Θερμή ήταν η υποδοχή των Αλβανικών τραπεζικών συνδικάτων στην αποστολή του ΙΝΕ/ΟΤΟΕ, που την αποτελούσαν ο Πρόεδρος του ΙΝΕ/ΟΤΟΕ Αριστοτέλης Λάκκας και το μέλος του Δ.Σ Ιωάννης Βαμβακούσης, η οποία επισκέφθηκε τη χώρα από 31/1-3/2/1999.

Μεγάλη ήταν επίσης η δημοσιότητα που δόθηκε, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, στην παρέμβαση της ελληνικής αντιπροσωπείας στο σεμινάριο για τις αναδιαρθρώσεις, που λαμβάνουν χώρα στην Αλβανία, το οποίο οργάνωσαν από κοινού και τα τρία τραπεζικά συνδικάτα.

Η αντιπροσωπεία του ΙΝΕ/ΟΤΟΕ είχε διμερείς συναντήσεις με τις ηγεσίες των συνδικάτων, επισκέφθηκε αλβανικές και ελληνικές τράπεζες και είχε ιδιαίτερες συνομιλίες με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Giergi Leka.

Η ΟΤΟΕ και το ΙΝΕ/ΟΤΟΕ θα υλοποιήσουν μια σειρά από δραστηριότητες το επόμενο διάστημα για τα συνδικάτα και τους εργαζομένους στις τράπεζες της χώρας, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της τεχνικής βοήθειας της Ελληνικής κυβέρνησης/Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας


Ο Πρόεδρος του ΙΝΕ-ΟΤΟΕ Αριστοτέλης Λάκκας με τους προέδρους των τριών τραπεζικών συνδικάτων της Αλβανίας.

Συγκεκριμένα:

Θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Γλυφάδα από 28/3-4/4/99 εκπαιδευτικό σεμινάριο για συνδικαλιστές και τραπεζικά στελέχη της Αλβανίας.

Θα σχεδιαστεί και θα χρηματοδοτηθεί από το ΙΝΕ/ΟΤΟΕ έρευνα για το τραπεζικό σύστημα της Αλβανίας από επιστήμονες-ερευνητές της χώρας.

Θα υπάρξει ένα πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας με σεμινάρια, ανταλλαγές και πολλαπλές στοχεύσεις, στους Αγίους Σαράντα και στο Αργυρόκαστρο, αρχικά με τη συμμετοχή των Ν.Π της ΟΤΟΕ Ιωαννίνων, Κερκύρας και Θεσπρωτίας.

Θα παρασχεθεί υποστήριξη και τεχνική βοήθεια για μια σειρά από ζητήματα που έθεσαν τα Αλβανικά συνδικάτα.

Θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις αναδιαρθρώσεις στο παγκόσμιο και Αλβανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Τα αλβανικά συνδικάτα ευχαρίστησαν την ΟΤΟΕ και το ΙΝΕ/ΟΤΟΕ για τη μεγάλη βοήθεια που τους έχουν προσφέρει και τους εξουσιοδότησαν, στα μεγάλα διεθνή fora και τις διαδικασίες της FIET να ομιλούν και εκ μέρους τους.

Φωτογραφικό Υλικό