header image

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Συνδικαλιστές από την Ο.Δ. της Γιουγκοσλαβίας και τη FYROM

20/02/1999

Τριάντα συνδικαλιστές και τραπεζικά στελέχη την Ο.Δ. της Γιουγκοσλαβίας και της FYROM παρακολούθησαν το σεμινάριο « ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ » που οργάνωσε με επιτυχία το ΙΝΕ της ΟΤΟΕ από 14-20 Φεβρουαρίου, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας, με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Η ηγεσία της ΟΤΟΕ στις διμερείς επαφές που είχε με τις ηγεσίες των συνδικάτων:

  • Autonomous Union of Employees of Banks, Insurance Companies and other Financial Organizations of Serbia

  • National Bank of Yugoslavia Emmpoyees Union

  • Macedonian Financial Organizations Employees Union

είχε για μια ακόμα φορά τη δυνατότητα να καταγράψει τους άξονες της πολιτικής της στην ευρύτερη περιοχή που σηματοδοτούνται από το τρίπτυχο συνεργασία, αλληλεγγύη, ανάπτυξη. Ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για παροχή τεχνικής βοήθειας σε μια σειρά από θέματα (συλλογικές διαπραγματεύσεις, εκπαίδευση, τεκμηρίωση κ.λπ.) καθώς επίσης για την υποστήριξη της ένταξης των συνδικάτων τους στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των εργαζομένων στις τράπεζες (FIET).

Εισηγητές στο σεμινάριο υπήρξαν επίσης ο υπεύθυνος για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης της FIET Jan Furstenberg και η διευθύντρια του Serajevo Project της FIET Alex Ruedig, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία μαζί με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ (Δ. Κουσελάς/Πρόεδρος, Δ. Τσουκαλάς/Αντιπρόεδρος και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, Αλ. Πουλαρίκας/Γ. Γραμματέας) και τον Πρόεδρο του ΙΝΕ/ΟΤΟΕ Α. Λάκκα να έχουν μια ολοκληρωμένη συζήτηση με τους συμμετέχοντες για την ανάπτυξη μιας κοινής συνδικαλιστικής πολιτικής στα Βαλκάνια που θα βασίζεται στις κοινές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Οι πρόεδροι των συνδικάτων, Milan Alempijevic (Autonomous Union of Employees of Banks Insurance Companies and other Financial Organizations of Serbia), Smilja Milojevic-Ivicic (National Bank of Yugoslavia Employees Union) και Svetlana Petrovic (Macedonian Financial Organizations Employees Union) ευχαρίστησαν την ηγεσία της ΟΤΟΕ και του ΙΝΕ/ΟΤΟΕ για τη φιλοξενία και το υψηλό επίπεδο του σεμιναρίου, δηλώνοντας ότι προσβλέπουν στη βοήθεια και την υποστήριξη της ΟΤΟΕ για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις απειλές και προκλήσεις των αναδιαρθρώσεων που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους.

Φωτογραφικό Υλικό