header image

Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Διάλογος Τραπεζών

09/12/2004

Στις 9 Δεκεμβρίου 2005 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η ετήσια συνάντηση Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Διαλόγου Τραπεζών. Την ΟΤΟΕ εκπροσώπησαν στη συνάντηση ο Αντιπρόεδρος της ΟΤΟΕ Αχιλλέας Μυλωνόπουλος και ο Πρόεδρος του ΙΝΕ-ΟΤΟΕ Αριστοτέλης Λάκκας.

Στην συνάντηση οι κοινωνικού εταίροι συμφώνησαν ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα για το 2005, με πρώτο βήμα τη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα συντάξει κοινή δήλωση των ευρωπαϊκών κοινωνικών εταίρων τραπεζικού κλάδου για την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την Κομισιόν τα συμβαλλόμενα μέρη θα λάβουν μέρος και σε πρόγραμμα σχετικά με τη διεύρυνση.

Το πρόγραμμα για τη διεύρυνση θα αφορά την ενσωμάτωση των κοινωνικών εταίρων των νέων χωρών-μελών στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Διάλογο. Επιπλέον, οι κοινωνικοί εταίροι θα συντάξουν νέα πρόταση προγράμματος για το δημογραφικό πρόβλημα. Η UNI-Europa Finance, ήθελε να συμπεριλάβει το ζήτημα της πρόωρης συνταξιοδότησης στο πρόγραμμα για τη δημογραφία με το οποίο συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων.

Φωτογραφικό Υλικό