header image

Διάσκεψη για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

10/12/2004

Περισσότεροι από σαράντα αντιπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Τομέα στην Ευρώπη συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες στις 10 Δεκεμβρίου για να συζητήσουν το ζήτημα της Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR).

Στην αντιπροσωπεία της UNI - Europa Finance (ευρωπαϊκός κοινωνικός εταίρος για τους εργαζόμενους ) την ΟΤΟΕ εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος Α. Μυλωνόπουλος και ο Πρόεδρος του ΙΝΕ-ΟΤΟΕ Α. Λάκκας καθώς και η Ε. Ζαΐμη από την Γραμματεία Δ/νών Σχέσεων της ΟΤΟΕ.

Με την διάσκεψη αυτή ολοκληρώθηκε ένα έτος προγράμματος για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας στην οποία συμμετείχε και η ΟΤΟΕ, με τις τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και EUROBANK. Συγχρόνως αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς μια κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Η διάσκεψη εστίασε ειδικότερα στα θεμελιώδη εργασιακά πρότυπα, την ισορροπία εργασίας-ζωής και την εσωτερική επικοινωνία. Οι ομιλητές από την UNI-Europa και τις τρεις ευρωπαϊκές οργανώσεις εργοδοτών (FBE- Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών, ESBG- Ευρωπαϊκός Όμιλος Ταμιευτηρίων, EACΒ Ευρωπαϊκή Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών), παρουσίασαν τα καλά παραδείγματα, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το πώς να ασχοληθούν με την ΕΚΕ και πως να την χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο. Η έκθεση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δημοσιευθεί τον Ιανουάριο 2005.

Φωτογραφικό Υλικό