header image

Συνάντηση με την ηγεσία της Amicus

06/05/2005

Αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΟΤΟΕ σδ. Δ. Τσουκαλά και τον Πρόεδρο του ΙΝΕ/ΟΤΟΕ σδ. Α. Λάκκα, συναντήθηκε στο Λονδίνο την 7/5/2005 με αντιπροσωπεία της Amicus, αποτελούμενη από τον Sandy Boyle Πρόεδρο της UNI-Europa Finance, Ben Richards, International officer Amicus, Harriet Eisner, Senior International Officer Amicus στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των δύο οργανώσεων.

Η αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ παρουσίασε τις εξελίξεις στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας μας με ιδιαίτερη έμφαση στο Ασφαλιστικό. Σκιαγράφησε επίσης την πολιτική και την δραστηριότητά της στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α Ευρώπης και της Μεσογείου. Τέλος προσδιόρισε τα πεδία, που η συνεργασίας των δύο οργανώσεων, μπορεί να δώσει ουσιαστικά αποτελέσματα (Ευρωπαϊκά Εργασιακά Συμβούλια, επιστημονική και εκπαιδευτική συνεργασία, Ευρωπαϊκά Προγράμματα).

Τα στελέχη της Amicus παρουσίασαν την συνδικαλιστική δομή στο χρηματοπιστωτικό χώρο έτσι όπως εξελίχθηκε ιστορικά την τελευταία δεκαετία , μέσα από τις διαδοχικές ενοποιήσεις από την BIFU στην UNIFI και τώρα στην Amicus. Αναγνώρισαν τον δημιουργικό ρόλο της ΟΤΟΕ στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και επιβεβαίωσαν την δέσμευσή τους για ουσιαστική διμερή και πολυμερή συνεργασία. 

Φωτογραφικό Υλικό